Alternatieve Behandelingen

Aanvullende behandelingen

 

Cupping

Deze behandeling heeft een ontspannende en helende werking, maakt verklevingen los, voert afvalstoffen af en zorgt voor een betere doorbloeding in de spieren.

Bij een  cupping massage gaan we de cups ook op de huid plaatsen, maar doormiddel van bewegende technieken heeft het een nog aangenamer gevoel en kunnen we meer plaatsen behandelen!

Belangrijk
Cupping kan de huid tijdelijk doen verkleuren, dit kan lijken op een blauwe plek.
Deze verdwijnt dan ook na enkele dagen.
Ook kan cupping gevoelig zijn bij blokkades, er zal altijd voorzien worden dat het een aangename ervaring zal zijn.

 

Moxa Therapie

Therapie waarbij de acupunctuurpunten worden gestimuleerd doormiddel van een moxastick (bijvoetkruid).

 

Het is zeer effectief bij klachten als vermoeidheid, slechte bloedcirculatie, gewrichtsproblemen en een verzwakt immuunsysteem.  


Moxa werkt zeer goed bij het behandelen van wat men in de traditionele Chinese geneeskunde ‘koude’ ziekten noemt en wordt daarom vaker toegepast in de koude periode van het jaar.

 

Guasha Therapie

Bij een guasha behandeling gaan we afvalstoffen die zich onder de huid hebben opgehoopt wegschrapen met een jade steen.
Ondanks dat we het woord schrapen gebruiken is deze behandeling niet pijnlijk maar juist zeer aangenaam!

 

Jade heeft een sterk regulerende werking.


 


We schrapen ook op de Chinese meridiaanbanen om zo blokkades in je lichaam los te maken!

Voor bescherming van de huid tegen het schrapen wordt een speciale Chinese kruidenolie op de huid aangebracht.

 

Elk kruid heeft zijn eigen werking zoals ontspanning, ontgiften en warmte.

 

Tui-Na

Tuina is één van de hoofdpijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde en staat naast acupunctuur, voeding, Chinese kruiden en Qigong.

 

Het gebruik van Tuina is gebaseerd op de basistheorieën van de TCG (Traditional Chinese Medecine).

Tuina kan worden gebruikt voor ontspanning, maar tevens voor het behandelen van een grote verscheidenheid aan klachten. 

Daarom wordt Tuina ook wel omschreven als de Chinese medische massage. 

Deze behandeling wordt verweven in onze therapeutische behandeling.

 

Bach Bloesems

Bachbloesems zijn vloeibare extracten van planten die positief inwerken op storende emoties en gemoedstoestanden zoals verontrusting, neerslachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, piekeren,…

Ze hebben de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van bepaalde bloesems terug in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken. 

Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool zoals bijvoorbeeld gebrek aan zelfvertrouwen in zelfzekerheid of ongeduld in kalmte en rust. 

De Bachbloesems zijn 100% natuurlijk en kunnen zowel door kinderen als door volwassenen met veel succes worden gebruikt. Ze zijn totaal veilig en onschadelijk. Er is geen enkele bijwerking, je kan ze niet overdoseren en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden met medicatie, inclusief homeopathie, zonder de werking hiervan te belemmeren.

 

Oor Acupunctuur

Ik werk volgens de Chinese geneeskunde in combinatie met auriculotherapie, hier prikkelt men met naalden bepaalde punten op de oorschelp. Deze punten zijn via het centrale zenuwstelsel reflexmatig verbonden met bepaalde delen van het lichaam. De prikkel leidt ter plekke tot een toename van de zelfgenezende werking van het lichaam.

Ooracupunctuur is evenals lichaamsacupunctuur een behandeling met een algemeen regulerend karakter. Dit uit zich behalve in een werking op de klachten ook in een verbetering van het algemeen welbevinden. Het kan dus zeer goed gecombineerd worden met andere therapiën!